Росія запропонувала реструктуризувати борг України на три роки. Про це повідомив 16 листопада президент Росії Володимир Путін.

"Ми не просто погодилися з реструктуризацією українського боргу, ми запропонували кращі умови цієї реструктуризації, ніж від нас просив Міжнародний валютний фонд", – сказав він журналістам в Анталії, передає Інтерфакс.

"Нас просили перенести цей платіж на наступний рік. Я сказав, що ми готові піти на глибшу реструктуризацію: готові піти на те, щоб цього року взагалі не отримувати ніяких грошей, а в наступному році отримати мільярд, в 17-му – ще мільярд і в 18-му – ще мільярд", – додав російський президент.

Він також зазначив, що МВФ намагався вмовити Росію перенести платежі з боргу України на 2016 рік.

Взамін Володимир Путін розраховує, що США, ЄС або міжнародні фінансові організації нададуть гарантії виплати Україною Росії боргу в $3 млрд. "Ми попросили такі гарантії або від уряду США, або від Євросоюзу, або від одного з солідних міжнародних фінансових інститутів", - сказав він.

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію
Показати ще

"Причому ми сподіваємося, що це питання буде вирішено до початку грудня поточного року", - зазначив президент Росії.

Читайте також: Яценюк оголосив кредитний ультиматум Росії

Нагадаємо, раніше міністр фінансів РФ заявив, що Росія чекає погашення Україною боргу в $3 млрд в грудні цього року і не збирається його реструктуризувати. В іншому випадку, Москва має намір у судовому порядку домагатися повернення Україною боргу за єврооблігаціями.

У свою чергу, міністр фінансів України Наталя Яресько заявила, що Україна не може виплатити Росії $3 млрд, взятих у борг екс-президентом Віктором Януковичем, оскільки РФ не приєдналася до програми реструктуризації.