Україна не виплачуватиме Росії боргу в $3 млрд, якщо вона не погодиться на українські умови реструктуризації. Про це сьогодні заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

"Український уряд пропонував рівні умови всім кредиторам і всі їх схвалили. Кращих умов РФ не отримає. Якщо Росія не погодиться, уряд введе мораторій на виплату боргу", - сказав він.

Також Арсеній Яценюк наголосив, що сподівається зміни політики МВФ і надання Україні кредиту всупереч одіозній заборгованості.

"Дуже дивно, що прем'єр зараз робить такі заяви, а не в лютому-квітні минулого року. Тоді цей борг ще можна було визнати політичним і нав'язаним Москвою. І не погашати його, оскільки цей кредит оформлювала колишня влада під тиском Росії", - говорить "Знай" Дмитро Боярчук, аналітик консалтингової компанії "Кейс-Україна".

Читайте також Вартість нафти опустилася до найнижчого рівня за останні 5 років

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить
Показати ще

За його словами, після включення боргу перед Росією до загального державного боргу важко від нього відмовитися.

"Але якщо вже так сталося, то росіяни мають погоджуватися на загальні умови. Думаю, з часом вони так і зроблять. Адже краще отримати свої кошти пізніше, ніж взагалі не отримати", - каже фахівець.

Нагадаємо, під час президентства Януковича, у грудні 2013 року, Росія викупила єврооблігації України на 3 мільярди доларів з терміном погашення у грудні 2015 року.