Нацбанк зобов'язав валютні обмінники публікувати інформацію про курс валют на своїх сайтах в інтернеті. Про це вчора повідомив заступник голови НБУ Олександр Писарук.

"Національний банк намагається підвищити прозорість роботи обмінників та посилити контроль за їхньою діяльністю. Ми встановимо нові вимоги та визначимо перехідний період для усунення невідповідностей. Головна мета цього процесу – отримати прозорий та зрозумілий ринок", - зазначив він.

Також чиновник наголосив на тому, що обмінники мають підвищити свій рівень безпеки, вчасно звітувати перед НБУ. За його словами, найближчим часом в НБУ створять реєстр легальних пунктів купівлі валюти.

"Нацбанк намагається унормувати роботу пунктів продажу валюти. Проте суттєво ці рішення не вплинуть на більш прозору торгівлю валютою чи уникнення якихось тіньових схем. Натомість, публікація вартості продажу валюти кожного обмінника буде зручною для пересічних українців. Вони зможуть порівнювати вартість долара чи євро, не виходячи із дому. Це заощаджуватиме час", - розповідає "Знай" Павло Мельник, директор агенції "МПП-консалтинг".

Читайте також Банкам заборонили кредитувати громадян із прив'язкою до валюти

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

За його словами, найбільшою проблемою в Україні, яка стримує легальні обороти валюти в межах держави, є малий притік валютної виручки із-за кордону.

"Проблема в тому, що експортерами в нас можуть бути лише великі підприємства. Малий і середній бізнес не може продавати товари за кордон. Якби їм дали таку можливість, обсяги валютної виручки зросли б в рази. Це позитивно вплинуло б на курсоутворення, ймовірно долар почав би дешевшати", - пояснює експерт.