Заборгованість з відшкодування податку на додану вартість має скоротитися до кінця поточного року з 15 мільярдів гривень до 11 мільярдів.

Такі плани Державної фіскальної служби озвучив її голова Роман Насіров на позачерговому з'їзді всеукраїнської громадської організації "Асоціація платників податків України".

Він зазначив, що в період з травня по жовтень 2015 року заборгованість з ПДВ скоротилася з 21,5 до 15 млрд грн. "Ми змогли продемонструвати, як можна істотно поліпшити надходження податків за рахунок детінізації", - сказав Насіров.

Читайте також: Moody's підвищило рейтинг України

За його словами, ДФС за рахунок збільшення середньомісячних надходжень з ПДВ домоглася додаткового ліміту на відшкодування цього податку.

Популярні новини зараз
Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Вистачить на воду та хліб: кого з пенсіонерів поставлять на межу виживання "Велика активація": астролог визначив, коли українська земля позбавиться окупантів Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки
Показати ще

Насіров каже, що суттєвою проблемою залишаються переплати з податку на прибуток, які на сьогодні складають 24,5 млрд грн. На його думку, існуючі аванси не відповідають стану справ в економіці, оскільки за результатами минулого року неможливо планувати наступні 12 місяців.