Міністерство економічного розвитку і торгівлі України має намір подати черговий позов проти Російської Федерації в рамках Світової організації торгівлі.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала заступник міністра економічного розвитку і торгівлі – торгівельний представник України Наталія Микольська.

"Протягом тижня будемо готуватися до консультацій в рамках СОТ про вирішення торгівельної суперечки з Росією, а також готуємо матеріали до нового спору", - заявила вона.

Замміністра пообіцяла повідомити всі деталі, у тому числі і суть нових торгових претензій РФ, найближчим часом.

Читайте також: Росія протягом 10 днів відповість на позов України до СОТ

Популярні новини зараз
Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Нагадаємо, наприкінці жовтня цього року Україна подала до СОТ позов проти Росії через торгові обмеження щодо вагонів та стрілочних переводів вітчизняного виробництва. Цей позов став п'ятим в загальному пакеті претензій з боку України.

Перед цим Україна запропонувала комітету СОТ з технічних бар'єрів проаналізувати введену в РФ заборону на ввезення кондитерських виробів, молочної продукції, соків і пива українського походження.