Росія припиняє роботу над низкою інвестиційних і торговельних угод з Туреччиною.
Про це заявив міністр економічного розвитку РФ Олексій Улюкаєв.Передає "Інтерфакс".

"Ця угода про вільну торгівлю послугами та інвестиціями, це довгострокова п'ятирічна програма з 2016 по 2020 роки торговельно-економічного та науково-технічного співробітництва, ця угода про створення фонду спільних інвестицій", - пояснив Улюкаєв.

Проект газопроводу "Турецький потік" також підпадає під дію російського закону про спеціальні економічні заходи, які є правовою основою для прийняття Москвою обмежувальних заходів щодо Туреччини, заявив міністр.

"Цей проект нічим не відрізняється від будь-якого іншого проекту, і точно так само йдеться про наше інвестиційне співробітництво", - сказав Улюкаєв, відповідаючи на відповідне питання.

Відповідаючи на питання про долю проекту АЕС "Аккую", Улюкаєв заявив: "Те ж саме".

Популярні новини зараз
Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Читайте також: Перший, але не останній - реакція Ердогана на сбитий Су-24

АЕС "Аккую" в Туреччині будується за схемою BOO (build-own-operate, "строй-володій-експлуатуй"), коли власником зарубіжної АЕС виступає російська сторона.

Компанії "Росатома" зараз володіють контрольною часткою в капіталі АТ "Аккую Нуклеар", що реалізує проект. Станцію планувалося ввести в експлуатацію в 2022 році.

Нагадаємо, російсько-турецькі відносини стрімко погіршилися у звязку із збиттям російського бомбардувальника, який перетнув повітряний простір Туреччини 24 листопада.

Турецький потік - міжнародный проект газопроводу,який планувалось прокласти на дні Чорного моря з Анапського району в Туреччину. Далі на кордоні Туреччини и Греції планувалось будівництво газового хабу, через який газ буде відправлятись до європейських країн.