Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган пообіцяв і далі збивати літаки, що порушуватимуть турецький повітряний простір. Про це він заявив на зустрічі з керівництвом місцевих органів влади, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на CNN Turk.

"Якщо і надалі будуть такі ж порушення нашого повітряного простору, ми готові відповісти таким же чином", - заявив Ердоган.

Крім того, президент Туреччини відповів на звинувачення свого російського колеги у тому, що Туреччина купує нафту в "Ісламської держави".

Читайте також: "Є дві причини чому Росії не варто сваритися з Туреччиною"- генерал Гречанінов

"Кажуть, що ми купуємо нафту в ІДІЛ. І це кажуть ті, хто наділений владою. Ганьба вам. Ті, хто кидається такими звинуваченнями, повинні їх довести", - заявив Ердоган, додавши, що найбільше газу Туреччина імпортує з Росії.

Популярні новини зараз
Судний день розраховано: коли і чому людство може зникнути Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Показати ще

"І щодо намагань ісламізувати Туреччину… Туреччина вже на 99% мусульманська", - заявив він, відповідаючи на звинувачення Путіна.

Нагадаємо, 24 листопада,з ранку, над територією Сирії був збитий бомбардувальник Су-24. За даними турецької влади, російський літак, перед тим як його збив турецький винищувач F-16, не реагував на попередження.Також, відомо, що перетин повітряного простору Турції відбувався не одноразово.Нагадаємо, за 60-річну історію відносин між Росією, як правонаступницею СРСР, та НАТО, не було прямого військового зіткнення.За реакцією НАТО стало відомо, що у інциденті звинувачують агресивну та необережну політику Володимира Путіна.