Кабінет міністрів погодив проект державного бюджету на наступний рік та податкову реформу з Міжнародним валютним фондом.

Про це заявила в ефірі телеканалу ICTV заступник міністра фінансів Олена Макєєва.

"Ми обговорили всі цифри бюджету, ми обговорили податкову реформу. І ми погодили з ними, оскільки це наш надійний партнер", - сказала вона.

За словами Макєєвої, Міністерство фінансів України відкрите до пропозицій Фонду. Заступник міністра підкреслила, що концепція реформи податкової системи є соціально орієнтованою - вона передбачає збільшення мінімальної зарплатні.

Читайте також: Уряд наживається на виділенні субсидій - експерт

Популярні новини зараз
Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще

Окрім того, уряд планує зменшити податкове навантаження на фонд оплати праці і на роботодавця.

Нагадаємо, Міністерство фінансів пропонує затвердити державний бюджет на 2016 рік з доходами 598,210426 мільярда гривень та видатками 673,967884 мільярда.

Відомство також пропонує уніфікувати ставки податку на доходи фізичних осіб, єдиного соціального внеску, податку на додану вартість та податку на прибуток на рівні 20%.