На наступний рік уряд закладає у бюджет 45 млрд грн. на виплату субсидій. Про це повідомили в прес-службі уряду. Цього року у бюджеті було передбачено на субсидії 32 млрд грн.

"Витрати на субсидії ростуть із кожним роком, бо дорожчають комунальні послуги. Зрозуміло, що підняття тарифів до ринково обґрунтованих вимагає Міжнародний валютний фонд, однак такі величезні витрати на субсидії не становлять суттєвої різниці із великими компенсаціями витрат на комунальні послуги 2-3 роки тому", - говорить "Знай" Олександр Савченко, економіст. Колишній заступник НБУ.

Читайте також Потримані іномарки подешевшають на 3,5 тисячі доларів - експерт

За його словами, для зменшення витрат на субсидії і газ потрібно зробити видобуток газу в Україні дешевшим.

"Для цього треба зменшити ренту за користування надрами корисних копалин. Вже є відповідний законопроект. Але навряд чи його приймуть. Підозрюю, що уряд наживається на цих субсидіях, адже немає чіткого звіту про спрямування цих коштів. Прокручує різні тіньові схеми", - каже експерт.

Популярні новини зараз
В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам Слідкуйте уважно, або переплатите багато грошей: українців попередили про комуналку у травні На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

Нагадаємо, два тижні тому Верховна Рада підтримала в першому читанні законопроект про зниження ренти за користування корисними копалинами із 70 до 29%.