Для українських підприємств відкрили експорт молока та молочних продуктів до ЄС.

Про це повідомила заступник міністра аграрної політики Владислава Рутицька.

За її словами, відповідне рішення вже опубліковане на сайті ЄС. Там вказано, що українські молокопереробні заводи включені до офіційного списку експортерів ЄС.

У документі зазначено 10 компаній з Вінницької, Дніпропетровської, Львівської, Київської, Житомирської, Черкаської, Чернігівської, Полтавської областей.

Дозволи на імпорт почнуть діяти з 10 січня 2016 року.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

"Ми зробили ще один крок по диверсифікації поставок молочної продукції", - написала на своїй сторінці у Facebook Рутицька.

За її словами, молокопереробній галузі сьогодні найважче, адже саме молочники багато років були сильно зав'язані на ринку Росії. Як відомо, Росія вже заборонила імпорт української продукції.

Крім того, в Мінагрополітики повідомили, що європейські сертифікати дозволять збільшити ринок збуту молочної продукції в Африці та Азії.

Читайте також: 50 тисяч селян блокують дороги по Україні

Нагадаємо, що раніше саме молочники очікували проблем із входженням до ринку ЄС.

Також у вересні Казахстан зняв обмеження на ввезення української молочної продукції.