У переддень Нового року, 31 грудня, компанія Enterprise Products Partners LP відправила першу партію американської нафти після зняття ембарго, яке діяло 40 років.

Танкер під назвою Theo T вийшов з техаського порту в Корпус-Крісті і повіз нафту, видобуту корпорацією ConocoPhillips, в Італію для швейцарської трейдингової групи Vitol.

Як передає Bloomberg, другий танкер для Vitol відправиться найближчим часом з Х'юстона.

Читайте також: ТОП-5 способів домогтися зниження цін на пальне

Нагадаємо, техаська Enterprise Products Partners LP стала першою компанією в США, яка уклала контракт на експорт нафти після скасування заборони, що діяла з 1976 року.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

18 грудня президент США Барак Обама підписав відповідний проект бюджету США на 2016 фінансовий рік. Зняття ембарго домагалися республіканці і американські нафтові корпорації, тоді як адміністрація Обами виступала проти даного рішення, наполягаючи на необхідності розвитку альтернативних джерел енергії.

Заборону на експорт сирої нафти ввели в США в 1975 році у відповідь на енергетичну кризу, що почалася у 1973 році після того відмови арабських держав постачати нафту країнам, які підтримали Ізраїль в ході війни Судного дня. В результаті за рік ціна на нафту зросла з 3 до 12 доларів за барель.