Голова Комітету економістів України Андрій Новак висловився стосовно можливої паніки на валютному ринку України у разі відмови Міжнародного валютого фонду у черговому транші.

У коментарі для Politeka Новак зазначив, що сьогодні немає небезпеки для курса гривні, адже золотовалютних резервів в Україні зараз більш ніж достатньо - 15,5 млрд доларів. Екперт впевнений, що усі три фактори (експортно/імпортний баланс, платіжний баланс та державний борг), які впливають на курс гривні, у позитивному стані. Крім того, вже майже рік немає причин для девальвації.

"Інша справа, що її штучно утримують Нацбанк і уряд. Вони таким чином вбивають відразу двох зайців: наповнюють загальнодержавний і місцеві бюджети, а також задовольняють апетити наших експортерів. Вони ж є головними фінансово-промисловими групами, а також лідерами діючих політичних сил", - заявив Новак.

Нагадаємо, що Рада директорів МВФ перенесла на короткий термін питання виділення Україні 4-го траншу.

Як повідомляв портал "Знай.ua", у Мінфіні пояснили перенесення розгляду траншу МВФ аналізом економічної ситуації в Україні через блокаду Донбасу.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще