Україна залишиться на задвірках міжнародних пріоритетів США, оскільки у американського президента Дональда Трампа і його команди зовсім інші цілі.

Таку думку висловив Микола Белесков, американіст Інституту світової політики.

За його словами, у Трампа і адміністрації США зовсім інші пріоритети – Близький Схід і Азіатсько-Тихоокеанський регіон. Україна ж залишиться на периферії.

Водночас Белесков зазначив, що Україна приверне увагу глави Білого дому лише в тому випадку, якщо відбудеться радикальне загострення, як це було, за великим рахунком, при Бараку Обамі.

"Україні необхідно зробити все можливе для того, аби зберегти нинішній рівень підтримки з боку США і максимальну присутність Америки в регіоні", - підкреслив американіст.

Популярні новини зараз
ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

Белесков пояснив, що зараз Україна не зможе розраховувати на щось більше. Говорити про те, щоб Україна отримала хоча б формальний статус союзника США навіть не варто.

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.ua", українські парламентарії підтримали звернення до Конгресу США, де попрохади надати Україні статус союзника поза межами НАТО.