Киян часто хвилює питання залежності вартості опалення та води, а також суми в платіжці від кількості людей, прописаних у квартирі чи будинку.

За словами Юлії Грамотної, помічника заступника голови Київради Петра Пантелєєва, плата за опалення не прив'язана до кількості мешканців. Сума залежить лише від площі житла.

У багатоповерхівках є прибудинкові лічильники, які враховують споживання гігакалорій тепла. Завдяки їм постачальники тепла вираховують суми за опалення і потім ділять пропорційно на всі квартири в будинку.

А ось вартість холодної та гарячої води може зростати, якщо в квартирі немає лічильників. У цьому разі для розрахунку вартості комунальних послуг враховуються соціальні норми на людину. Тому тут вже ціна буде залежати від кількості прописаних на житловій площі.

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.ua", згідно з вимогою МВФ, українцям заборонять оплачувати комунальні послуги в розстрочку. Зокрема, ця норма торкнулася опалення. Тепер не можна буде платити за тепло протягом 12 місяців. Оплата повинна здійснюватися лише в опалювальний сезон.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще