Журналіст Андрій Куликов вважає, що Донбас не грає для Росії великої ролі з економічної точки зору, але додає їй "імперської потуги".

Про це Куликов розповів в інтерв'ю Politeka.

На думку журналіста, Україні вдасться повернути Донбас у недалекому майбутньому, адже люди на цій землі українські.

"Хоча я не поділяю той аргумент, що, мовляв, Росії Донбас не потрібен. Кожен клаптик чужої землі дуже потрібен Росії. Окремі райони, Крим, відхопити щось у Білорусі - потрібно", - висловився експерт.

Крім того, він визначив роль патріотів на Донбасі, які дали Україні перепочинок навесні 2014 року.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Вони чинили пасивний опір. За цей час ворог не міг просунутися далі. Завдяки Донбасу і його людям встояли Харків, Херсон і деякі інші міста, де так само працювали російські агенти", - додав Куликов.

На думку журналіста, саме завдяки цим людям у найближчому майбутньому Донбас повернеться під контроль України.

Як повідомляа портал "Знай.ua", українські бійці у зоні АТО дали гідну відсіч окупантам, які впродовж доби стріляли з автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.