Саме Росія продовжує порушувати права опозиції в Криму та заважає припиненню бойових дій на Донбасі.

Про це у четвер, 4 травня, заявила тимчасово повірена у справах США в Організації з безпеки і співробітництва в Європі Кейт Марі Бернс під час промови перед Постійною радою у Відні.

"Протягом тижнів спільні російсько-сепаратистські сили тримали 30 одиниць забороненої зброї, включаючи танки та гаубиці в 15 кілометрах від району розведення сил", - сказала вона.

За словами Бернс, 29 квітня спостережна місія ОБСЄ зафіксувала постріли з боку підконтрольної бойовикам територіїї в районі розведення сил під Станицею Луганською.

"Відмова Росії приєднатись до решти країн-учасників і повністю підтримати спостерігачів співвідноситься з тим, що вона не забезпечує доступ місій по всій території України, зокрема на територіях, підконтрольних спільним російсько-сепаратистським силам. Обмеження в доступі, разом з погрозами та залякуваннями, послаблюють спостережну місію", - відзначила вона.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Крім того, Бернс закликала припинити переслідування журналіста Миколи Семени.

Як раніше повідомляв портал "Знай.ua", бойовики ні на день не припиняють обстрілювати позиції українських солдат. У хід все частіше йде важке озброєння та крупнокаліберна зброя.