Неймовірні маразми кремлівських пропагандистів із завидною регулярністю виливаються не тільки на росіян – "рупори Кремля" успішно мовлять і в західних країнах.

Група стратегічних комунікацій Європейської служби зовнішніх зв'язків зібрала найкращі перли путінських писак в своєму огляді.

Жертвою нападок "чесних журналістів" на цей раз стала Німеччина. Прокремлівські ЗМІ Чехії поширили фейк про те, що ФРН нібито заважає вступу країни в єврозону, а також контролює армію Чеської Республіки.

Литовські ж пропагандисти записали в "російські шпигуни" командира німецького батальйону війська посиленого передового присутності НАТО в Литві. Не полінувалися фейкороби і прифотошопити голову військового до чужої фотографії на фоні Кремля.

Словацькі послідовники Кисельова розповіли байку про відставку Ангели Меркель, а також звинуватили Берлін в спробах керувати Європою через Брюссель. А їх чеські колеги порівняли Brexit з Мюнхенською угодою, що дозволила у 1938 році Гітлеру анексувати частину Чехословаччини.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Фантазери також "викрили" концепцію будівлі Європарламенту в Страсбурзі (побудованої в стилі римських амфітеатрів), заявивши, що проектувальників надихнула Вавилонська вежа. Європейський Союз і зовсім назвали "сатанинським проектом".

"Такі дивні натяки і дезінформація існують приблизно з 2008 року і нагадують нам торішні вигадки про те, що контури нової будівлі штаб-квартири НАТО нібито нагадують нацистську символіку", – зазначили експерти в огляді.

За версією російського телебачення, що живе в паралельної реальності й трактує історію на свій розсуд, злісна Європа розв'язала Другу світову війну, та й теперішні події в Україні (війна на Донбасі, анексія Криму) організував Брюссель.

Україну ж любителі інформаційних помиїв згадували виключно в негативному світлі: терористична держава, що проводить геноцид на Донбасі. "Київська хунта", за версією прокремлівських маразматиків, вже будує там концентраційні табори.

Не забули казкарі і злегка підкоригувати образ президента України Петра Порошенка – він, за їх версією, раптово став нелегітимним диктатором, і цю позицію нібито підтримують в Євросоюзі! Але навіщось продовжують з ним церемонитися.

Згадали путінські фанати Геббельса і "теорію змови Ротшильдів".

"Яким чином сім'я Ротшильдів бореться за контроль над світом?" – "Перший канал" не бачить проблеми в тому, щоб ставити подібне питання і ілюструвати його таким зображенням. Подивіться на поросят на зображенні, щоб побачити розмах змови Ротшильдів, на думку російського громадського телебачення", – зазначили викривачі дезінформації.

Аналітична робоча група щодня публікує "Огляд дезінформації" прокремлівських ЗМІ. Група зі стратегічних комунікацій East Stratcom створена верховним представником ЄС Федерікою Могеріні в 2015 році у відповідь на запит глав держав усіх 28 країн-членів ЄС "здійснювати протидію кампанії дезінформації з боку Росії".

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.uа", представник МЗС країни-агресора Марія Захарова анонсувала створення на сайті відомства спеціального розділу, де будуть "викривати антиросійські фейки".