Гривня зміцнила свої позиції по відношенню до долара, чому посприяли "сезонні фактори". Але національна валюта вже восени може значно подешевшати.

Про це повідомив екс-міністр економіки Віктор Суслов, передає Politeka. Він зазначив, що гривня буде стабільною до серпня. Курс, за його словами, завжди стабілізується в період з травня і до початку осені.

Екс-міністр розповів, що на це впливають часткові невиплати податку на додану вартість. Крім того, Національний банк України і далі проводить жорстку грошово-кредитну політику.

"Починаючи з серпня і осені, відновиться процес зниження курсу. Може спрацювати ціла низка подій, що сприяють цьому. Так, протягом цього періоду остаточно стане відомо рішення високого суду Лондона з питання боргу перед Росією на 3 млрд. Дол. На той час ми вже відчуємо наслідки блокади Донбасу і зменшення надходжень валютної виручки від українського експорту ", - спрогнозував Суслов.

Гривня, за його словами, може значно коливатися. Екс-міністр вважає, що національна валюта може подешевшати. До осені курс може впасти до 30 гривень за долар, а то й більше.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, українці не зможуть отримати субсидії в повному обсязі, оскільки Кабмін заклав в держбюджеті на них тільки 47 мільярдів гривень. Це лише 67% від необхідної суми.