У менеджменті вважається, що мала частка роботи приносить велику частину доходу. Напевно, це правда, тому що до 60% надходжень держбюджету України забезпечує невелика державна установа, Офіс великих платників податків Державної фіскальної служби, зі штатом меншим, ніж в аналогічних відомствах Польщі, Японії та США.

Спеціалізовану податкову інспекцію з обслуговування великих платників податків в Україні створили у 2001 році, слідуючи пораді Міжнародного валютного фонду. Згідно зі світовим досвідом, особливий підхід до великого бізнесу дозволяє збільшити податкові надходження.

У 2015 році Спеціалізовану податкову інспекцію з обслуговування великих платників податків перетворили на Офіс великих платників податків. Мова йде не просто про зміну вивіски, а про структурну реформу, яка дозволила скоротити штат на третину, збільшити кількість платників у 3 рази і при цьому всього за рік домогтися середнього збільшення податкових надходжень в півтора рази по всій новій базі великих платників. Тільки за лютий 2017-го вони дали в бюджет 25,2 млрд грн.

В Україні були підприємства, які, маючи мільярдні обороти, платили копійки податків. Ними впритул зайнялася нова структура податкового відомства, київський офіс і 14 регіональних підрозділів. Коли держава дала зрозуміти, що більше не потерпить сірих і чорних схем, частка великого бізнесу у формуванні бюджету зросла з 40% до 60%.[[{"fid":"177205","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"2":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"3":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":"600","width":"529","class":"media-element file-default","data-delta":"2"}}]]

Реформа оподаткування великого бізнесу дозволяє забезпечити стабільність податкових надходжень, удосконалити фіскальний сервіс і контроль по відношенню до великих платників, розповідає керівник Офісу великих платників податків Євген Бамбізов.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Після реформи дистанція адміністративного оскарження рішень Офісу скоротилася з трьох ступенів до двох, що прискорює процедуру оскарження. Завдяки старанності збору доказів під час перевірок та професійній роботі юристів Офісу практично завжди вдається відстояти свою позицію в судах.

За словами керівника Офісу Євгена Бамбізова, важливим аспектом податкової реформи є розвиток електронних та онлайнових процедур. Електронні послуги мінімізують корупційні ризики, знижують вплив людського фактора і зберігають об'єктивність в процесі податкового адміністрування та аудиту. Офіс великих платників податків розвиває сервіси "електронний кабінет" і "електронна перевірка". Електронний кабінет платника податків дозволяє через Інтернет направляти декларації, реєструвати податкові накладні, отримувати виписки, оперативно уточнювати стан розрахунків з бюджетом.

За 2016 рік Офіс великих платників податків домігся 30,7% зростання податкових надходжень в порівнянні з 2015 роком, що склало 51 млрд грн. У 2017 році цю планку планується підняти як мінімум до 40%.

Захищаючи фінансовий суверенітет країни, Офіс великих платників податків першим в системі ДФС успішно впроваджує нові технології адміністрування податків і показує ефективну роботу за всіма ключовими показниками. Досягнення Офісу свідчать, що економічні та антикорупційні реформи в Україні все-таки можна здійснити.

Що таке індивідуальне #податкове супроводження та хто такий персональний податковий #координатор? Дізнайтеся відповідь переглянувши відео! Інформація про індивідуальних #консультантів-координаторів розміщена на суб-сайті #Офісу великих платників #ДФС http://officevp.sfs.gov.ua/okremi-storinki/arhiv/283065.html

Posted by Офіс великих платників ДФС on Tuesday, 21 February 2017