Скандальний екс-чемпіон світу Тайсон Ф'юрі (25-0, 18 КО) стверджує, що він піддається справжньому переслідуванню з боку Британського антидопінгового агентства. Ф'юрі заявив, що Британське антидопінгове агенство (UKAD) обмовляє його, звинувативши у вживанні заборонених препаратів, повідомляє Daily Telegraph.

Ф'юрі сказав, що ще перед боєм з Володимиром Кличком його тестували по три рази на тиждень, а недавно до нього прийшли люди з UKAD для випадкової перевірки, хоча він не виходив на ринг вже 18 місяців.

"За своє життя я ніколи не приймав допінг. Люди з UKAD можуть говорити все що завгодно, але я буду з ними судитися за те, що вони зі мною зробили. Я здавав допінг-тести 50 або 60 разів, іноді по три рази на тиждень, як сечу, так і кров. Це тривало під час підготовки до бою проти Кличка. Якщо я здав позитивний тест, то чому вони не могли усунути мене? Це ніколи не мало для мене ніякого сенсу. Я навіть проводив з ними зустрічі, і вони ж мені говорили, що я не повинен ні про що хвилюватися. П'ятнадцять місяців потому вони кажуть, що анулюють мою іцензію. У п'ятницю вони прийшли до мене нібито взяти "випадковий" тест на наркотики. Я був шокований. Вони сподівалися, що після всього, що вже відбулося, я буду милим з ними. Але я був.

Я їм пояснив, що не виходив на ринг 18 місяців, але UKAD був зацікавлений в тому, щоб провести тест саме в п'ятницю. Можливо, вони сподівалися, що я виставлю їх геть, і вони б мали підстави автоматично дискваліфікувати мене. Я дозволив їм взяти у мене аналізи і сказав продовжувати, адже мені нема чого приховувати. Але це все схоже на переслідування", – заявив Ф'юрі.

Нагадаємо, Ф'юрі оголосив про своє повернення в бокс 13 травня. Але генеральний секретар британської Ради з контролю за боксом (BBBC) Роберт Сміт повідомив, що Ф'юрі відсторонений і не повернеться в травні в ринг.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Свій останній на сьогоднішній день бій британець провів 29 листопада 2015 року проти українця Володимира Кличка. Поєдинок завершився перемогою Ф'юрі одноголосним рішенням суддів.

Промоутер Ф'юрі повідомив, що боксер почав тренування і в травні може повернути ліцензію.

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, Тайсон Ф'юрі заявив, що вважає себе королем боксу.

Фото – Getty Images