Всесвітня організація охорони здоров'я прийшли до висновку про те, що гарячий чай і кава можуть спровокувати смертельні хвороби. Дані дослідження проводилися на міжнародному рівні, після чого вчені змогли надати відомості про те, що вищевказані напої можуть спровокувати розвиток раку шлунково-кишкового тракту.

Насправді небезпека таїться не в самих напоях, а в їх температурі, яка сягає понад 65 градусів. Висока температура становить серйозну загрозу для здоров'я людини. Існують країни, де жителі воліють пити ці напої саме в гарячому вигляді. До таких країн належать Південна Америка і арабські країни. Зазвичай вони вживають каву і чай з температурою 70 градусів за Цельсієм.

Експерти прийшли до висновку, що регулярне вживання чаю дозволяє майже на чверть знизити ризик смерті від різного роду захворювань. У складі чаю містяться антиоксиданти, які продовжують життя. Такий висновок вдалося зробити вченим, які з 2001 по 2008 роки проводили дослідження за участю добровольців. Але напій повинен бути не гарячим.

Учасникам дослідження поставили питання про те, скільки кави і чаю п'ють в день. Після відповідей, людей розподілили на три групи. В першу групу увійшли ті, хто п'є більше чотирьох чашок, друга група людей п'є від однієї до трьох, а третя група належала до числа тих, хто зовсім не вживає ці напої в гарячому вигляді. Протягом 3,5 років науковці уважно спостерігали за учасниками випробування.

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року
Показати ще

Ефекти, які виникали в людському організмі при вживанні чаю або кави, надають протилежну дію. Люди, які п'ють тільки чай у теплому вигляді знизили ризик смерті від різних захворювань. Особливо ефект проявився у курців, які в підсумку навіть змогли кинути шкідливу звичку. Але з кавою справи йдуть зовсім по-іншому. Підбадьорливий гарячий напій навпаки збільшує схильність людини до смертельних хвороб, але можна себе убезпечити випиваючи його не в гарячому вигляді.

Раніше, портал "Знай.ua", розповів про те, що вчені впевнені, що лише 15 хвилин енергійних прогулянок кожен день достатньо для літніх людей для того, щоб відчути величезну користь для здоров'я. Експерти вважають, що це допомагає знизити ризик передчасної смерті на 22%.