Деякі експерти вважають каву чи не найбільш гіршим і шкідливим напоєм для організму людини. Але є й інша думка вчених, які в ході досліджень змогли виявити корисні властивості ароматного напою.

Разом із порталом "Знай" розглянемо кілька висновків вчених, які змогли розвіяти міфи про шкоду кофеїну.

Підбадьорливий напій можна вживати для стабілізації артеріального тиску, серцево-судинної системи, деяких видів раку, хвороби Паркінсона.

Помірне вживання кави, одну чашку в день, зменшує ризик діабету на 7%, на 21% знижує шанси отримати серцево-судинне захворювання.

Деякі люди не люблять каву, але хочуть отримати необхідні речовини для організму, щоб запобігти деяким захворюванням. Каву можна додавати в продукти, наприклад: використовувати як присипку для десерту, гарячого шоколаду. Мелена кава добре поєднується з лимоном, горіхами, чорницею, вишнею. Мелену каву навіть використовують як одну з прянощів для натирання стейків.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Якщо пити каву в міру, не більше 4 чашок на день - така доза буде приносити користь для вашого здоров'я, але більша кількість кухлів може дати зворотну реакцію. Передозування від кави викликає головні болі, безсоння, може спровокувати стан тривоги. Лікарі рекомендують дотримуватися норми, і напій буде приносити користь. Так само, фахівці рекомендують пити останню чашку кави мінімум за 4 години до сну.

Кавовий напій можна урізноманітнити, додавши туди деякі прянощі, які обумовлюють його пікантний смак.

Раніше портал "Знай.ua" розповів про те, що вчені провели експеримент і висловили свої рекомендації та спостереження. Кава містить речовину, яка пригнічує появу хімічних сполук, що беруть участь в реакції, яка і є причиною появи розсіяного склерозу. Було проведено два дослідження.