Співробітники лабораторії MAVLab Делфтського технічного університету спільно з поліцією Нідерландів проведуть гонки на виживання для дронів Drone Clash.

Змагання пройдуть 4 грудня в одному з ангарів валкенбургського аеропорту. Організатори опублікували на окремому сайті правила цих змагань.

Дрон-рейсинг - гонки безпілотників вже довший час популярні серед моделістів. Але на офіційний рівень вийшли порівняно недавно. Перший чемпіонат світу з дрон-рейсингу пройшов в Дубаї в 2016 році.

Як правило, такі змагання мають схожий «гоночний» формат: організатори встановлюють трасу, на якій розташовані ворота, куди повинні пролітати безпілотники, керовані за допомогою FPV-систем.

Однак, у Нідерландах вирішили провести захід, який відрізняється від вже усталеного формату дрон-рейсингу. Основна особливість змагання Drone Clash - необмежене число дронів-винищувачів, але тільки одна частота для FPV-системи на команду.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок
Показати ще

Таким чином, команда може вручну управляти лише одним беспілотником одночасно, проте іншим не заборонено пересуватися самостійно під керуванням автопілота. Також у кожної команди повинен бути безпілотник-королева, який летить в кінці маршруту, а для захисту королеви можуть застосовуватися автономні мультикоптери.

Керований дрон виконує роль винищувача, який повинен пройти три етапи гонки: бій з безпілотниками супротивника, подолання «смугу перешкод», на якій встановлені протидронові пастки, а ті дрони, що виживуть, отримають шанс атакувати королеву.

Частину пасток на маршруті встановить ​​поліція. Представники поліції також будуть в журі. За словами організаторів змагань, завдяки цьому заходу поліція Нідерландів зможе оцінити ефективність різних пристосувань для нейтралізації дронів. До прикладу, найбільшу кількість очок нараховуватимуть не просто за збитий ворожий дрон, а за захоплений і доставлений в спеціальний контейнер.

Заявки на участь приймаються до 1 травня, а вартість подачі - 150 євро.

Як повідомляв сайт Знай.ua, в Україні перші змагання дронів пройшли в травні 2016 року.