Глава ФБР позбувся своєї посади

Главу Федерального бюро розслідування Джеймса Комі звільнили з посади. Відповідний указ підписав президент США Дональд Трамп.

На рішенні про звільнення наполіг Генеральний прокурор Джефф Сешнс. Комі призначив на посаду глави ФБР екс-президент США Барак Обама. Його повноваження мали тривати 10 років.

Завершився перший півфінал "Євробачення-2017"

У Києві 9 травня відбувся перший півфінал пісенного конкурсу "Євробачення-2017". У фінал пробилися перші 10 учасників. Всього за путівку змагалися 18 музикантів. Другий півфінал відбудеться 11 травня, де визначиться наступна десятка фіналістів.

Популярні новини зараз
Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи Додаткова підтримка пенсіонерів: нова виплата 944 грн на місяць Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним" Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень
Показати ще

Україні загрожує російське вторгнення з боку Білорусі

Росія може використати свій військовий контингент, який прибув до Білорусі для участі в навчаннях, для вторгнення в Україну. Український посол Ігор Кизим розповів, що Кремль втратив довіру міжнародної спільноти.

Не варто, за його словами, довіряти переконанням, що країна-агресор забере свої війська зі спільних навчань.

Нідерланди визначилися з датою голосування по асоціації України і ЄС

Сенат Нідерландів у найближчі дні розгляне питання про асоціацію України і Євросоюзу. Голосування заплановане на 23 травня. Парламентарії вже отримали документи, а в комітетах прийняли відповідні рішення.

Нижня палата голландського парламенту ратифікувала Угоду про асоціацію Україна - ЄС 23 лютого.

Визначився кандидат на заміну Гонтаревої

З 10 травня обов'язки глави Національного банку Валерії Гонтаревої виконуватиме її заступник Яків Смолій. Її ж запросили до Верховної Ради, щоб відзвітувати про результати своєї діяльності.

Затримка з призначенням нового голови Національного банку пов'язана з великою перервою в роботі парламенту, що не дозволило президенту Петру Порошенку провести політичні консультації з приводу нового кандидата.