На рахунки Нацбанку вже надійшли гроші від чергового траншу МВФ та допомога від Євросоюзу. Завдяки отриманим коштам, обсяг міжнародних резервів України зріс до 16,7 мільярдів доларів. Це є максимальним показником за час від середини 2014 року.

Як повідомила у прес-служба НБУ , мільярдний транш від МВФ надійшов на рахунки Нацбанку кількома частинами у різних валютах: 367 мільйонів спеціальних прав запозичення (СПЗ), 200 мільйонів фунтів стерлінгів, 146 мільйонів євро та 92 мільйони доларів США.

Крім того, ще один транш надійшов від Євросоюзу у вигляді другого траншу макрофінансової допомоги на суму 600 мільйонів євро.

Як зазначають в НБУ, такий обсяг резервів покриває понад три з половиною місяці майбутнього імпорту і є достатнім для виконання зобов’язань України та здійснення поточних операцій Кабміну і Національного банку.

В НБУ сподіваються, що до кінця року отримає за програмою EFF ще три транші на загальну суму близько 4,5 мільярдів доларів США. В такому разі міжнародні резерви України зростуть до позначки 21 мільярд доларів.

Популярні новини зараз
Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."
Показати ще

Раніше сайт Знай.ua розповідав, куди хочуть направити отримані гроші від МВФ