Британський фізик та космолог Стівен Хокінг висунув свою теорію щодо порятунку людства. Вчений вважає, що люди зможуть вижити у наступному столітті лише за умови переселення на інші планети.

Про це розповів фізик-теоретик у документальному фільмі "Експелиція. Нова Земля", передає Newsweek.

Єдиним порятунком для людей є колонізація космосу, адже, за словами дослідника, люди не протягнуть і тисячі років.

Саме космос вважає вчений майбутньою домівкою для людей, оскільки наша планета перенаселена, що й може призвести її до загибелі.

Така кількість мешканців на земній кулі ставить людство як вид під загрозу існування, оскільки безкінечні війни чи якісь масштабні катаклізми можуть знищити всю людську расу.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

"Хоча ймовірність катастрофи на планеті Земля в нинішньому році може бути досить низькою, вона складається протягом довгого часу, і стає майже стовідсотковою в найближчі 1000 або 10 000 років. До цього часу ми повинні переселитися до інших зірок, тому катастрофа на Землі не буде означати кінець людської раси", - зробив прогноз Хокінг.

Вчений зазначає, що найближчими об'єктами колонізації можна розглядати Марс і Місяць, а в подальшому - і екзопланети

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", Хокінг закликав створити світовий уряд, який візьме під контроль над швидкий розвиток науки та технологій, зокрема штучного розуму, який може становити серйозну загрозу існуванню людства.