У Києві з 19 по 28 серпня в музеї "Духовні скарби України" відбудеться фестиваль сучасної художньої кераміки "ЦеГлина 2015". Пише Cultprostir.

Мета фестивалю − активізувати розвиток професійної кераміки, познайомити відвідувачів з як провідними майстрами, так і молодими керамістами. Серед експонатів на виставці можна буде побачити твори Уляни Ярошевич, Гії Міміношвілі, Неллі Ісупової, Світлани Пасічної, Володимира Хижинського, Юрія Мусатова та інших. Учасники фестивалю представляють різні регіони України: Київ, Львів, Ужгород, Харків, Полтаву, Луцьк, Запоріжжя, Черкаси, Слов'янськ, Конотоп.

Читайте також: Українські вишиванки представлять в Єрусалимі вперше за 40 років

"Наш фестиваль відбувається один раз на рік. Ми намагаємося зібрати максимально всіх українських художників, які працюють з керамікою − від Ужгорода до Слов'янська. Хочемо показати, що відбувається в українській кераміці, що нового вигадали митці. Для виставки ми відібрали різну кераміку, але серед неї ви не побачите ужиткової – глечиків і тарілочок – буде скульптура, пластика, відео-арт, арт-об'єкти, які гідні називатися сучасним мистецтвом", - зазначила куратор виставки Олеся Дворак-Галік.

У рамках фестивалю відбудуться дискусії, творчі вечори художників, презентації персональних проектів, інсталяцій, показ відеофільмів про художню кераміку та міжнародні керамічні симпозіуми, лекції тощо.

Популярні новини зараз
Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще