На шотландській віскокурні завершилося дослідження віскі, яке повернулося після трирічного перебування на Міжнародній космічній станції.

За проведений на орбіті час "космічний" віскі значно змінився порівняно зі збереженим на Землі контрольним зразком, передає The Guardian.

Тести показали, що притаманні напою димні ноти розкрилися повніше, а смак став складнішим.

Представники віскокурні, на якій був виготовлений напій, відзначають, що раніше їм не вдавалося отримати таку комбінацію смакових відтінків.

Читайте також: Удар блискавки перетворив склад із віскі Jim Beam на "алкогольну лаву" (відео)

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Відзначимо, що віскі привезли з орбіти ще восени 2014 року. Напій доставили на МКС в жовтні 2011 року, щоб вивчити вплив невагомості на процес дозрівання.

Зразок представляв собою невитриманий віскі разом з частинками дубового вугілля, вироблений на шотландській віскокурні Ардбег на південному узбережжі острова Айла. Аналогічний зразок протягом усього терміну польоту залишався на Землі.