Ізраїльські фахівці завдяки своєму дослідженню прийшли до висновку, що ген, який відповідає за відчуття стресу, може передаватися від матері до дитини.

Якщо до самого процесу зачаття, жінка відчувала стрес і дискомфорт, то існує велика ймовірність того, що стійкість до стресу у майбутнього потомства буде розвинена дуже слабко.

Дану теорію вчені зуміли довести за допомогою дослідження, які проводилися на представниках класу гризунів. Ізраїльські вчені цілеспрямовано змушували нервувати самку в період зачаття і після.

Читати також: Комарів-мутантів учені випустять на природу через 10 років

Дослідження показало, що потомство самки, якій доставляли дискомфорт до процесу і після, з'явилося на світ з низькими показниками стійкості нервової системи до стресу.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Фахівці впевнені, що вина за це лежить на гені CRF1, який протягом довгого часу може накопичувати в собі нагадування про погані і стресові ситуації, передаючись від матері до дитини.