Американські вчені, які займаються вивченням вимерлих цивілізацій, нещодавно зробили несподіване відкриття у науковій галузі. Співробітники з Вермонтського університету заявили, що первісні люди теж наносили значну шкоду навколишньому середовищі не менше, ніж нинішнє покоління. Також через їх діяльність зникли деяких вид тварин, адже вони значний вплив на тогочасну флору та фауну.

"Ми з колегами поки не впевнені щодо точного тимчасового відрізка, коли первісна людина перестала бути однією з складових природи і перетворилася в жорстокого визискувача, однак імовірно цей процес почався разом з першими ознаками розвитку сільського господарства", - розповів професор біології Вермонтського університету Нік Готеллі.

Читайте також: Австралійські серфери винайшли спосіб очистити океан (фото, відео)

Людство, за його словами, шкодить природі виробництвом, що призводить до отруйних хімічних викидів і атомним вибухам. Однак професор наголошує, що люди забувають, що приручення тварин і виведення певних культур рослин також є своєрідним проявом споживацького ставлення до навколишнього середовища. Все це в сукупності й наносить шкоду для природи нашої планети й призводить до зникненні тварин й рослин.