Кабмін знизив норми споживання комунальних послуг, які встановлюються для розрахунків суми субсидій для населення.

Про це повідомляє "Урядовий портал". Урядова постанова вступає в дію з 1 травня 2017 року. В ній прописані зниження норм на споживання теплової енергії, електрики і газу, які встановлюються для розрахунку субсидій.

Під час встановлення нормативів враховувалось фактичне споживання енергоносіїв домогосподарствами. Зазначається, що відтепер норми споживання газу знижено з 5,5 до 5 кубометрів на один квадратний метр опалювальної площі.

Урізали споживання теплової енергії для централізованого теплопостачання для помешкань, які оснащені приладами обліку. Норматив зменшився з 0,0548 Гкал до 0,0431 Гкал на метр квадратний опалювальної площі в місяць під час опалювального сезону.

Зниження торкнулось й обсягів електричної енергії для індивідуального опалення. Тепер норматив становитиме 51 кВт-год на метр квадратний опалювальної площі в опалюваний період. Раніше показник був на рівні 65 кВт-год.

Популярні новини зараз
Економічне бронювання не захистить: кого забере ТЦК В українців почнуть вилучати машини для армії: хто під загрозою Лише 4 години на день зі світлом: тривожний прогноз від влади В Україні готують новий реєстр чоловіків: що зміниться у військовому обліку
Показати ще

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, Кабмін визначив перелік громадян, які можуть претендувати на отримання пільг на комунальні послуги.