Однією з головних особливостей справи України проти Росії в Гаазі є те, що Міжнародному судові ООН вперше за всю його історію існування довелося розглядати справу про терористичну діяльність, що фінансується державою.

Таку заяву зробив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, пише УНІАН.

Він зазначив, що в цілому українська сторона задоволена тим, що суд ООН підтвердив первинну юрисдикцію у цій сфері.

Він упевнений, що рішення суду по цій справі збереже життя багатьом цивільним особам не лише в Україні, але в усьому світі в наступні десятиліття.

При цьому міністр зазначив, що вважає справедливим, що суд відхилив запит України про застосування тимчасових заходів до РФ у зв'язку з порушенням нею Конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму.

Популярні новини зараз
Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

Він визнав, що представлені Україною докази для підтвердження наміру Росії вбивати мирне населення, виявилися недостатніми.

"При цьому важливо, що ніхто не засумнівався в тому, що Росія підтримує бойовиків", - підкреслив глава українського МЗС і додав, що рішення суду ООН стало справжнім ударом по позиціях Росії на світовій арені.

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua" раніше, 19 квітня, Міжнародний суд ООН запровадив запобіжні заходи проти РФ для захисту національних меншин у Криму за позовом України.

При цьому суд не задовольнив вимогу України про попередні заходи щодо РФ за підтримку терористів.