Рішення Міжнародного суду ООН в Гаазі за позовами України проти Росії є багатообіцяючим.

Так прокоментував президент України Петро Порошенко результати сьогоднішнього засідання, передає прес-служба глави держави.

Він підкреслив, що Україна на правильному шляху. Порошенко також сподівається на подальший успішний розгляд справ.

Глава української делегації, заступник міністра закордонних справа України Олена Зеркаль повідомила, що суд визначить календарний розклад розгляду справи по суті в травні.

Як уточнила вона, українська сторона наполягає на дотриманні Росією конвенцій ООН, навіть після сьогоднішнього рішення суду ООН. Вона закликала міжнародну громадськість пильно стежити за виконанням Росією рішення Суду і притягувати її до відповідальності за кожне порушення.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Зеркаль зазначила, що Україна продовжить ретельно готуватися до слухань по суті, щоб остаточно довести провину РФ.

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua" раніше, 19 квітня, Міжнародний суд ООН ввів запобіжні заходи проти РФ для захисту національних меншин у Криму за позовом України.

Суд зобов'язав Росію утриматися від утисків кримських татар, дозволити їм представляти свої інтереси, в тому числі відновити роботу Меджлісу.

Водночас, суд не задовольнив вимогу України про попередні заходи щодо Росії за порушення Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму.