Міністр закордонних справ України Павло Клімкін назвав у колонці для британського видання The Guardian три речі, які керують Росією.

Матеріал Клімкіна має назву "Путін у своєму прагненні до нової Російської імперії не зупиниться на Україні".

Першою річчю, якою керується Росія на думку Клімкіна, є "руський мір", який походить ще з радянських часів. Прихильники цієї ідеології вважають Україну частиною Росії і прагнуть захопити інші держави колишнього СРСР, а також дестабілізувати ситуацію в Європі.

Другою рушійною силою голова МЗС назвав гібридну війну, яку Кремль застосував, анексувавши Крим. На думку Клімкіна, Путін зайшов куди далі, ніж телебачення та інтернет.

І третьою річчю Клімкін вважає той факт, що Росія експлуатує слабкість. За його словами, кожен дипломат, який має справу з Кремлем, скаже, що з Росією можна говорити виключно з позиції сили.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Крім того, український міністр впевнений, що сьогодні Росія несе найбільшу загрозу для Європи з 1945 року. Клімкін також наголосив на тому, що санкції впливають на Росію значно сильніше, ніж визнають у Кремлі.

Як повідомляв портал "Знай.ua", колишній керівник "Правого сектору" Дмитро Ярош заявив, що розстріли допомогли б Україні закінчити війну із Росією.