Легендарний український боксер, дворазовий чемпіон світу Володимир Кличко посідає друге місце за кількістю успішних чемпіонських боїв. Щоб повторити рекорд видатного бійця першої половини минулого століття, американця Джо Луїса, Володимиру досить виграти всього один титульний бій.

Володимир Кличко, який дев'ять з половиною років утримував титул чемпіона світу в суперважкій вазі, за свою кар'єру провів 25 успішних чемпіонських боїв (2 завоювання титулу + 5 чемпіонських захистів +18 чемпіонських захистів). Володимир Кличко вперше став чемпіоном світу за версією WBO 14 жовтня 2000 року, завоювавши титул проти Кріса Берда і провів 5 успішних захистів цього титулу. 22 квітня 2006 року Володимир став дворазовим чемпіоном світу, нокаутувавши Кріса Берда і завоювавши чемпіонські титули за версіями IBF і IBO. Після цього Кличко провів 18 чемпіонських захистів поспіль, зумівши об'єднати титули, додавши чемпіонські пояси за версіями WBO і WBA.

За цим показником Володимир Кличко посідає друге місце в історії суперважкого дивізіону, обійшовши таких легендарних бійців як Мохаммед Алі, Леннокс Льюїс, Майк Тайсон, Евандер Холіфілд.

До "вічного рекорду" – 26 переможних чемпіонських поєдинків (1 завоювання титулу + 25 чемпіонських захистів), що належить видатному боксеру Джо Луїсу, який царював в дивізіоні в 30-х - 40-х роках минулого століття, українцеві залишилося провести всього один успішний титульний бій. Якщо Володимир вирішить провести бій-реванш з Ентоні Джошуа, догнати ще одну легенду боксу він зможе вже в наступному поєдинку.

Нагадаємо, британець Ентоні Джошуа достроково виграв бій проти Володимира Кличка і завоював титули чемпіона світу в суперважкій вазі за версіями IBF, WBA та IBO.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Джошуа вже сказав, що готовий провести бій-реванш з Кличком, якщо Володимир захоче. А Володимир Кличко заявив, що не збирається завершувати кар'єру. Реванш Кличко - Джошуа може пройти в Китаї.

Дивіться найкращі моменти бою Кличко - Джошуа:

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, Джошуа хоче повторити досягнення Кличка в боксі.