Наталія Корчак залишиться на посаді керівника Національного агентства з запобігання корупції, оскільки не вдалося досягнути спільного рішення про її відставку.

Про це повідомляє Еспресо.TV. Першим питанням під час засідання агентства було питання відставки Корчак.

Ініціатором питання про звільнення був член НАЗК Руслан Рябошапка. Після цього Корчак винесла пропозицію на голосування, але за неї віддали голоси тільки два члени агентства.

Згідно із законодавством про запобігання корупції, НАЗК є незалежним органом. Всіх його членів призначає на посаду Кабінет міністрів за результатами конкурсу. Термін дії їх повноважень складає чотири роки

Члена НАЗК можна звільнити у разі призначення або обрання на іншу посаду. Також його діяльність припиняється після досягнення 65 років, неможливості виконувати повноваження за станом здоров'я, припинення громадянства та в інших випадках.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, керівник НАЗК Наталія Корчак попросила депутатів підтримати проведення міжнародного аудиту ефективності діяльності агентства.