Спеціалісти з Університету Кента провели дослідження впливу GPS-навігатора на головний мозок людини та з'ясували, що постійне користування ним призводить до дезорієнтації.

Про це пише Today.kz.

Таких висновків вчені дійшли в ході експерименту, що провели з 24 людьми. Мешканці Лондона повинні були за допомогою комп’ютера та навігатора знайти потрібну адресу в одному з районів міста. За активністю мозку слідкували медики за допомогою МРТ-аналізу.

Виявилося, що під час користування GPS-підказок у піддослідних знижувалася активність мозку.

При самостійному пошуку адреси у них активізувалась ділянка гіпокамп і префронтальна кора, які відповідають за орієнтацію у просторі та прийнятті рішень.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

А от під час користування підказок ці ділянки не були задіяні. Проте у цьому є не лише негативна сторона. У той час, коли деякі ділянки мозку не активізуються, орган використовує свій ресурс для інших цілей.

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", американці представили ноу-хау – окуляри, які можуть посилити зорові функції людини та вона буде розрізняти набагато більше кольорів.