В зовнішньополітичному відомстві РФ відреагували на підрив автомобіля СММ ОБСЄ на Луганщині.

У Лаврова наголосили, що вони "глибоко обурені цією цинічною акцією, що призвела до загибелі людини і спрямованої проти міжнародних спостерігачів, які працюють в ім'я встановлення миру".

Про це йдеться в заяві, опублікованій на сайті відомства.

Представники міністерства висловили співчуття родині загиблого і побажали якнайшвидшого одужання пораненим.

Не обійшлося без пошуку винних та припущень.

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

"Обставини події вказують на високу ймовірність провокації, спрямованої на підрив процесу врегулювання конфлікту в Донбасі. Очевидно, що подібні інциденти і загальна ескалація напруженості вигідні тим, хто не зацікавлений у виконанні політичних, економічних і гуманітарних положень мінського "Комплексу заходів", – йдеться в повідомленні.

В МЗС РФ закликали провести ретельне і об'єктивне розслідування і притягнути винних до відповідальності, а також активізувати переговори між сторонами конфлікту в рамках тристоронньої Контактної групи.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua”, територія, де прогримів вибух, з початку бойових дій на Донбасі перебуває під контролем бойовиків. На думку військових експертів, виконавцем нападу на місію ОБСЄ міг бути російський спецназ.