Китайська компанія China Railway Corporation допоможе у розвитку інфраструктури України. Спільно із ПАТ "Укрзалізниця" іноземні фахівці планують побудувати мости та запустити міжнародні рейси.

Про це в коментарі "Сіньхуа" розповів заступник міністра інфраструктури Віктор Довгань.

Саме це питання обговорять сторони 14-15 травня у Пекіні в рамках форуму китайської ініціативи "Один пояс, один шлях".

Він підкреслив, що ці переговори стануть першим кроком до підписання підрядного договору із China Road and Bridge Corporation, який передбачає створення Транскаспійського міжнародного транспортного маршруту.

Це дозволить українцям дістатися швидкісним потягом до Китаю за 12-14 днів, а виробникам товарів – непогано заробити на доставці вантажу.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Минулого року відбувся тестовий запуск подібного потяга за маршрутом по території Грузії, Азербайджану і Казахстану, але постачання товарів залізницею поки що не налагодили.

" Ми повинні поступово переходити від кредитних проектів до інвестиційних, враховуючи показники ВВП та державний борг України", - додав він.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що Китай візьму участь у кількох проектах, спрямованих на зростання економіки України.