У мережі опубліковані відео, яке демонструє спуск на воду першого авіаносця, самостійно побудованого Китаєм.

Бойовий корабель, який розробили і побудували на території країни, став другим авіаносцем на озброєнні військово-морських сил КНР. А першим був "Ляонін", який китайці побудували на базі викупленого в України в 1990-х роках "Варяга".

Офіційно про будівництво другого авіаносця Китай повідомив в кінці 2015 року. Його розробка велася на основі корабля "Ляонін".

Новий авіаносець буде готовий виконувати бойові завдання не раніше 2020 року, поки на нього не встановлять все необхідне обладнання і озброєння.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Спуск на воду нового китайського бойового судна пройшов на тлі загострення ситуації навколо Північної Кореї та активної політики Китаю в районі спірних островів у Південно-Китайському морі.

Як повідомляв сайт Знай.ua, 26 квітня Китай вперше спустив на воду власний авіаносець.