Китайські інфраструктурні корпорації зацікавились будівництвом четвертої гілки метро в Києві, зокрема Подільсько-Воскресенського мосту.

Про це розповів заступник голови КМДА Микола Поворозник, йдеться у повідомленні адміністрації.

Як уточнив він, цей проект доволі складний, оскільки гілка проходитиме над землею та під землею, а також матиме три пересадочні станції. На будівництво необхідні значні кошти, проте збільшення пасажиропотоку між правим та лівим берегом актуалізує питання будівництва додаткової гілки з року в рік.

"Китайці запропонували, що їхній Консорціум профінансує 85% від загальної вартості проекту, а місто – інші 15%", — зазначив Поворозник.

Для реалізації цього проекту, Київ має отримати підтримку Уряду та надати державні гарантії.

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

Остаточне рішення ухвалять пізніше.

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.ua", робота столичного метро може зупинитися в будь-який момент. Справа у тому, що підприємство заборгувало російській компанії трохи менше 2 мільярдів гривень.

Рахунки "Метрополітену" заарештували.