Китайські інфраструктурні корпорації зацікавились будівництвом четвертої гілки метро в Києві, зокрема Подільсько-Воскресенського мосту.

Про це розповів заступник голови КМДА Микола Поворозник, йдеться у повідомленні адміністрації.

Як уточнив він, цей проект доволі складний, оскільки гілка проходитиме над землею та під землею, а також матиме три пересадочні станції. На будівництво необхідні значні кошти, проте збільшення пасажиропотоку між правим та лівим берегом актуалізує питання будівництва додаткової гілки з року в рік.

"Китайці запропонували, що їхній Консорціум профінансує 85% від загальної вартості проекту, а місто – інші 15%", — зазначив Поворозник.

Для реалізації цього проекту, Київ має отримати підтримку Уряду та надати державні гарантії.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Остаточне рішення ухвалять пізніше.

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.ua", робота столичного метро може зупинитися в будь-який момент. Справа у тому, що підприємство заборгувало російській компанії трохи менше 2 мільярдів гривень.

Рахунки "Метрополітену" заарештували.