Угорщина наполягає скасувати покарання за подвійне громадянство для угорців, які мешкають на території України.

Про це стало відомо із заяви на конференції з українськими колегами міністра зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини Петера Сійярто.

"Подвійне громадянство є абсолютно європейським феноменом. Тому наша позиція полягає в тому, що в Європі ви не повинні нікого карати тільки тому, що громадянин знаходиться в громадянстві країни-члена ЄС і країни, що не є членом Європейського Союзу", - зазначив дипломат сьогодні, 11 квітня.

Як зазначив міністр, Угорщина вважає неприпустимо застосовувати такі жорсткі покарання, які існують сьогодні в Україні, відносно подвійного громадянства та попросив дозволити угорцям мати два паспорти на території нашої країни.

Проте глава МЗС України Павло Клімкін зазначив, що це неможливо у зв’язку з воєнними діями, що відбуваються в країні.

Популярні новини зараз
"Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

"Ми не хочемо відкривати цю скриньку Пандори .... Однак мова не йде про покарання ", - відповів угорському колезі Клімкін.

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", Єврокомісія на екстреному засіданні обговорить прикордонний колапс в ЄС.