Європейська комісія збереться на екстрену консультацію у Брюсселі, де за участі експертів з країн-членів ЄС обговорять величезні затримки на кордонах після запровадження нових правил безпеки.

Про це повідомив представник Єврокомісії, передає EUobserver. Нові правила запровадили в рамках масштабних антитерористичних заходів. Вони мають допомогти виявляти громадян Євросоюзу, які воювали у складі екстремістів у Сирії й повертаються назад для вчинення терактів.

Згідно з новими правилами, правоохоронці повинні перевіряти документи кожного громадянина ЄС, який полишає Шенгенську зону. У 2015 році зареєстрували 200 мільйонів перетинів кордону.

Лише після кількох годин дії нових норм, Словенія змушена була призупинити перевірку, оскільки на кордоні з Хорватією утворились величезні затори. В аеропортах Греції та Іспанії також спостерігаються великі черги.

Грецька поліція наголосила, що змушена буде призупинити перевірки громадян ЄС в повітряних терміналах на шість місяців. Але скасування не стосуватиметься сухопутних та морських кордонів країни.

Популярні новини зараз
Надія на мікрохвильовку? В Україні почали виписувати величезні штрафи власникам газових плит В Україні оновили правила для виїзду за кордон "Буде не страшно...": астролог визначив, чого чекати українцям до середини 2024 року Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку
Показати ще

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, у Франції сутички з мігрантами переросли у масові безлади із застосуванням зброї.