Два сміттєпереробних заводи планує побудувати у столиці Київська міська державна адміністрація.

Один з них знаходитиметься на вул. Червонопрапорна у Голосіївському районі, а другий – на вул. Колекторна у Дарницькому районі, передає "Укрінформ".

"У нас є мета, щоб завод "Енергія" не спалював усе сміття, щоб воно попередньо сортувалося, відбиралася органічна фракція, а спалювалося лише те, що може бути спалене. Такі підходи зараз запроваджуються в Європі", – заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Посадовець додав, що київська влада відмовилася від проекту будівництва сміттєспалювальних заводів в області, зокрема, у селі Підгірці. Він пояснив це економічною недоцільністю. Що ж до спорудження заводу для переробки відходів, то це питання вирішуватиметься з місцевою громадою.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", через величезну кількість сміття, з якого переробляється тільки чотири відсотки, Україна опинилася на межі екологічної катастрофи.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще