Власні відходи – одна з найбільших проблем України останніх років. Такий висновок зробила компанія Bloomberg,

За даними Eurostat, Україна відправляє 95% твердих відходів на звалища і тільки 4% відходів сортуються для повторної переробки у порівнянні з 45% та 39%, відповідно, в ЄС.

Поки в містах повільно просувається ідея роздільного збору та утилізації відходів, влада не поспішає оплачувати рахунки і не може знайти гроші для інвестицій, які дозволили б побудувати сміттєспалювальні заводи. Фактично в Україні близько 36 тисяч законних і незаконних звалищ. Загроза нависає все більше з кожною викинутою пластиковою упаковкою, а міжнародні компанії, що переробляють сміття, втрачають можливість великого заробітку.

З точки зору Європейського банку реконструкції та розвитку, навіть незважаючи на те, що українці-одна з найбідніших націй в Європі, плата за збір сміття, встановлена державою, набагато нижче економічно доцільної. Зараз середній українець платить близько 1 долара в місяць, однак цього недостатньо для покриття експлуатаційних витрат.

"Майже всі звалища в Україні використовуються не за призначенням. На кожній з них у будь-який момент може щось статися", – заявив Сергій Волков, керівник сектору енергетики і навколишнього середовища Програми розвитку ООН.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Така тенденція збільшує ризик екологічної катастрофи, як це вже було на сміттєзвалищі біля Львова у травні 2016 року, коли велика пожежа не припинялась кілька тижнів.

Також портал "Знай.ua" повідомляв, що на Херсонщині збудували дамбу, що перекриває доступ води до Криму.