"Волонтерів" бойовиків терористичної організації "ДНР" затримали у Києві співробітники Служби безпеки України.

Канал фінансування забезпечувався трьома мешканцями Донбасу, які за вказівкою керівництва "ДНР" приїхали до столиці й організували мережу підпільних пунктів для обміну валюти, щоб фінансово підтримувати бойовиків.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

З початку року ділки спрямовували на окуповану територію суму, що складає у гривневому еквіваленті понад 60 мільйонів. Гроші з кур’єрами злочинці переправляли до так званого "Центрального республіканського банку ДНР", а потім використовували їх для потреб незаконних збройних формувань бойовиків.

Оперативники упіймали організатора фінансування терористів та двох його спільників під час передачі кур’єру ста тисяч американських доларів.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію
Показати ще

Під час обшуків за місцем проживання зловмисників та у двох банківських скриньках організатора правоохоронці вилучили 1, 622 млн. доларів США, 3,145 млн. гривень, 258 тис. євро, 55 тис.російських рублів та 40 грамів золота у злитках.

За фактом відкрите кримінальне провадження. Організатору оголошено про підозру у скоєнні злочину.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", СБУ розкрила на Харківщині схему оформлення соцдопомог та пенсій з бюджету України "псевдопереселенцям".