Високий суд Лондона 29 березня прийняв рішення в прискореному режимі розглянути позов Росії до України щодо бондів на три мільярди доларів, які позичив президент-втікач Віктор Янукович.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна", посилаючись на рішення суду. Судді відкинули всі аргументи української сторони. Також зняли з Росії звинувачення щодо політичного тиску на Україну.

Київ не згоден з рішенням, але буде оскаржувати рішення Високого суду Лондона. Українській стороні дозволили подавати апеляцію.

У грудні 2013 року голова Росії Володимир Путін і президент-втікач Віктор Янукович домовилися про кредит на 15 мільярдів доларів. Облігації на зазначену суму розмістили на Ірландській фондовій біржі, де їх і викупила РФ.

Українська влада називають цей борг - комерційним і вважають, що його необхідно реструктуризувати в рамках угоди, укладеної з іншими кредиторами. Кремль стверджує, що кредит відноситься до державної заборгованості і його необхідно погасити в термін.

Популярні новини зараз
Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, НАК "Нафтогаз" звернеться до суду, щоб скасувати рішення Єврокомісії, яке дозволило "Газпрому" збільшити поставки російського газу в обхід України.