Процес перерахунку конфіскованих коштів режиму Януковича закінчиться сьогодні. Про це на брифінгу в Києві заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко.

За словами генпрокурора, мова йде про злочинний "общак" Януковича, куди входили кошти, вкрадені у кожного українця.

Луценко також зазначив, що до Державного казначейства перерахують щонайменше 1,5 млрд доларів екс-президента Віктора Януковича, що приблизно становить 40 млрд грн. Генпрокурор пояснив довгу тривалість процедури тим, що кошти знаходяться на 100 банківських рахунках.

"На даний момент встановлюється точна сума, скільки живих коштів, скільки ще залишається у вигляді цінних паперів. Але не менш 1,5 млрд дол., Що приблизно дорівнює 40 млрд грн. Зараз тривають фінансові операції з перерахування до державного казначейства. Чому ця процедура йде так довго? Тому що мова йде про близько сотні рахунків, на яких члени злочинного угруповання Януковича розміщували цінні папери. Тому ця операція буде закінчена сьогодні. Я постійно на зв'язку з керівництвом "Ощадбанку", зі слідчими і прокурорами, котрі знаходяться у приміщенні банку ", - сказав генпрокурор.

Як повідомляв сайт Знай.ua, сьогодні, 28 квітня, набуло законної сили рішення суду про перерахування до державного бюджету 1,5 млрд доларів, які належали президенту-втікачу Віктору Януковичу та його наближеним.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще