Україна цілком може розраховувати на отримання летальної зброї від США на фоні зростання ескалації конфлікту на Донбасі.

Про це повідомив американський сенатор Джон Маккейн під час прес-конференції в Брюсселі, передає "УНІАН". Він зазначив, що не може точно передбачити, коли саме зброя надійде до України, але має оптимістичні прогнози.

"Володимир Путін активізував воєнну діяльність на сході України. Ми про це знаємо, і він продовжить це робити так довго, як довго він буде думати, що йому за це нічого не буде. І, як мінімум, ми повинні дати (українцям) можливість захистити себе і державу, в яку вторглися так звані "сепаратисти", і нам відомо, хто вони", - наголосив американський політик.

Маккейн зазначив, що Сенат ще кілька років тому дійшов згоди щодо планів входження України до НАТО. Він додав, що американський політикум вважає пріоритетним питання забезпечення України зброєю. Для захисту, за його словами, країна має отримати протитанкові комплекси Javelin, радари та різні типи летального озброєння.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, український політолог спрогнозував, скільки триватиме військовий конфлікт на Донбасі.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще