Свята - це гучна компанія, багато різних вишуканих страв. Як правило, на наступний день залишається багато їжі, яку ми доїдаємо з великим бажанням і апетитом.

Лікарі закликають дотримуватися обережності при вживанні недоїденої їжі.

Залишилися після застілля страви небезпечні для здоров'я. Звичні страви на святковому столі можуть стати причиною великих неприємностей зі здоров'ям. Справа в тому, що залишені салати, м'ясні страви, страви з риби стають місцем для проживання і розмноження небезпечних вірусів і бактерій.

Деякі страви не рекомендується повторно обробляти під високою температурою. Вторинна обробка несе небезпеку зараження продуктів шкідливими мікроорганізмами. Лікарі відзначають особливо небезпечним підігрів курки або індички. Ці продукти не можна надовго залишати при кімнатній температурі і надалі піддавати повторному розігріванню.

Популярні новини зараз
Упустив Дантес і впіймав Кацурін: найвідвертіші і не зовсім чесні фото Наді Дорофєєвої Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Якщо дорожите субсидією – не ігноруйте: що треба робити, щоб залишитися з допомогою Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

В цьому м'ясі бактерії розвиваються з великою швидкістю і в результаті можуть стати причиною харчового отруєння. Отруєння цими продуктами переносити людському організму дуже складно, тому більшість таких випадків отруєння потребують медичної допомоги.

Рибні страви і інші морепродукти, при не дотриманні таких же правил зберігання тягнуть за собою небезпечні наслідки для здоров'я так само, як і перераховані вище види продуктів тваринного походження.
Деякі господині допускають одну помилку в процесі приготування страв. Ми дістаємо м'ясо або рибу з морозилки, щоб воно розтануло, але в результаті у нас не вистачило часу щось з цього приготувати. Лікарі рекомендують розморожувати продукти в мікрохвильовій печі, щоб вони не були довгий час піддані впливу кімнатної температури.

Існують випадки, коли люди отримували харчові отруєння від звичайного капустяного салату. Віруси, які знаходяться в рослинному продукті можуть викликати нудоту і діарею. Необхідно дотримуватись особистої гігієни, щоб навіть капустяний лист не міг зіпсувати вам святковий настрій.

Раніше, портал "Знай.ua", розповів про те, що що картоплю не можна розігрівати вдруге. Картопля-це другий продукт після хліба. При повторному нагріванні картопля втрачає 75% своїх корисних властивостей. Вже приготовлений (відварна, запечена) картоплю, можна використовувати в різних салатах.